AFFR LIVE - zondag om 17:15: Shekhar Deshpande - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Voor de belangrijkste persinformatie over AFFR

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Marieke Berkers Interim-Directeur AFFR

Marieke Berkers wordt Interim-Directeur van het Architectuur Filmfestival Rotterdam. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die na twaalf jaar betrokkenheid bij het festival als directeur afscheid neemt. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die…
Lees meer

AFFR LIVE – zondag om 17:15: Shekhar Deshpande

Bekijk een selectie van de meest spraakmakende films en specials online via onze live stream AFFR LIVE. Koop online een ticket à € 4,50 (Club Fountainhead leden kijken gratis) en ontvang per email een bevestiging van je aankoop op AFFR LIVE. Log in via je AFFR-account en selecteer de aangekochte film of special. Zorg dat je op tijd bent, want AFFR LIVE is real time – er is geen mogelijkheid tot terugkijken.

AFFR LIVE – zondag om 17:15: Shekhar Deshpande

Bekijk het AFFR LIVE programma en koop je tickets

Heb je al AFFR LIVE-tickets gekocht of heb je een Club Fountainhead pas? >> Ga naar je account om de livestreams te zien.

Zondag 17:15
Shekhar Deshpande: Windows and Cinema
Speciale gast op AFFR 2021 is de gerenommeerde Amerikaanse filmexpert Shekhar Deshpande. Deshpande is professor in Media en Communicatie aan Arcadia University in Pennsylvania. Hij is co-auteur, samen met Meta Mazaj, van het toonaangevende boek World Cinema: A Critical Introduction. Hij is ook schrijver van het aankomende boek Anthology Film and World Cinema. Tijdens AFFR wordt hij geïnterviewd door Dana Linssen, en geeft hij aan de hand van tal van fragmenten vanuit het perspectief van cinema een fascinerende kijk op de rol van het venster in een wereld die meer dan een jaar op slot zat.

Zondag 19:00
Dead Pigs
In het midden van een enorme bouwplaats staat het solitaire huis van Candy Wang. Elke dag vragen de ontwikkelaars haar te vertrekken, soms met een geldbedrag, soms met bulldozers. Telkens weigert ze. Wanneer een Amerikaanse architect wordt ingeroepen om haar te overtuigen lijkt er schot in de zaak te komen. Dead Pigs is een sociale satire over een China waarin de commercie alles dreigt op te slokken.

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023