Film & Architecture Studio 2023 - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

AFFR opgenomen in Cultuurplan
2025 – 2028

AFFR heeft een positief - en zelfs lovend - advies gekregen van de Adviescommissie Cultuurplan voor de periode 2025-2028, en dat is zeker iets om trots op te zijn: “Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is de laatste jaren uitgegroeid tot het…
Lees meer

Een sneak peak achter de schermen

Film & Architecture Studio 2023

Op vrijdag 2 juni startte de Film & Architecture Studio, georganiseerd in samenwerking met de Independent School for the City. De cursus kende dit jaar een zeer diverse groep studenten met een verschillende culturele en professionele achtergrond, van verschillende leeftijden en met verschillende redenen om mee te doen aan de Studio.

 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR

Als ‘voorstelrondje’ vroegen we de deelnemers om hun reis van huis naar de Independent School uit te tekenen; daarmee creëerden ze meteen een eerste verzameling visuele verhalen over hun omgeving. En dat is belangrijk, want, zoals AFFR-curator Jord den Hollander in zijn inleiding al aanstipte: “Het vertellen van een verhaal in film is anders dan het vertellen van een verhaal in architectuur. Film begint met de vraag ‘wie ben ik’? Architectuur begint met een opdracht en functies.”

 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR

Het thema van de Studio van dit jaar is hittestress, ‘Hot in the City’. Als inleiding op het onderwerp vertelden experts Josine van den Boogaard en Esther Wienese van de Gemeente Rotterdam/GGD Rotterdam-Rijnmond over de gezondheidsgevolgen voor mensen, terwijl ecoloog André De Baerdemaker van Bureau Stadsnatuur de effecten van hittestress op planten en dieren toelichtte.

 - AFFR
 - AFFR

De week werd afgesloten met een publiek gesprek met Thomas Kist. Kist is een internationaal gerenommeerde Director of Photography, die samenwerkte met regisseurs als Theo van Gogh, Steve Buscemi en Stanley Tucci en betrokken was bij vele documentaires over architectuur en de stad.

Door het tonen van een selectie van zijn werk en in gesprek met architect, filmmaker en docent Jord den Hollander en het publiek, gaf hij een overzicht van zijn werk als DOP én voorzag hij het publiek van tips en tricks.

fotografie: Maarten Laupman

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024