BNA/BNI Debat:De Jonge Architecttoen en nu - Don 5 okt, 19:15 - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Pers

We verwelkomen we journalisten graag op AFFR, en bieden zowel voor als tijdens ons festival verschillende diensten om de pers te faciliteren. Op deze pagina vind je belangrijke persinformatie en onze laatste persberichten.

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Heden, verleden én toekomst van het architectuurvak

BNA/BNI Debat:
De Jonge Architect
toen en nu – Don 5 okt, 19:15

Op 5 oktober organiseren AFFR, de BNA en de BNI een speciale, dubbele filmscreening en debat met als thema ‘De Jonge Architect - toen en nu’. Aan de hand van twee films - Make Do With Now en TXL – Berlin Tegel Airport - vindt een gesprek plaats met jonge Nederlandse (interieur) architecten over de uitdagingen van de huidige architectuurpraktijk. De vier deelnemers aan het gesprek zijn Janne van Berlo van Atelier van Berlo, Tom Hulsman van TMOJ, Susanne Bakkenist van REST, atelier voor ruimtelijk ontwerp en Niels Geers, werkzaam bij de Architekten Cie. Moderator is Hedwig van der Linden.

 - AFFR

Over de films

Make Do With Now

Anne Gross, Sebastian Gross | 2022 | Switzerland | 62 min
Een enthousiasmerende film over een nieuwe generatie Japanse architecten die met beperkte middelen adequaat antwoord geven op actuele maatschappelijke en ecologische vraagstukken. ‘Lessons from Japan’ waar iedere jonge architect zich aan kan spiegelen.

TXL Berlin Tegel Airport

Lukas Schmid & Marek Iwicki | 2022 | Germany | 13 min
In 1965 wonnen drie net afgestudeerde Duitse architecten met een verrassend ontwerp de internationale prijsvraag voor Flughafen Tegel in Berlijn. Een kleurrijke terugblik op een optimistische tijd zonder vliegschaamte of terrorisme.

“Alle grote uitdagingen van deze tijd hebben een relatie met het fysieke domein [...] Ik denk dat het juist daarom belangrijk is dat óók de kijk van jonge mensen goed vertegenwoordigd is in architectuur en in het debat daarover.”

– Niels Geerts

 - AFFR
 - AFFR

Over de deelnemers

Janne van Berlo richtte in 2015 Atelier van Berlo op. Na haar studies in Berlijn en Delft studeerde zij cum laude af aan haar Masters aan de TU Delft, met onderzoek naar de beleving van het heilige in een seculiere samenleving. Lees hier meer

Tom Hulsman is architect en mede-oprichter van Studio TMOJ. Hij studeerde aan de TU Delft en de Universiteit van Melbourne en deed waardevolle ervaring op bij Braaksma & Roos architecten in Den Haag. In 2018 richtte hij samen met Maarten Suykerbuyk en Jaap Sybenga Studio TMOJ op. Lees hier meer

Susanne Bakkenist, 38 jaar, is in 2013 afgestudeerd aan de Master Interior Architecture (MIA) HKU. Zo’n 9 jaar als zelfstandig en freelance (o.a. i29) interieurarchitect werkzaam aan diverse opgaven waarbij circulariteit, materialiteit en identiteit een belangrijke rol speelt. Lees hier meer

Niels Geerts werkt als jonge architect bij de Architekten Cie. en werkt daar aan uiteenlopende projecten. Van stedenbouw tot interieur en van gebouw tot meubel. Zijn interesse ligt in het werken aan duurzame, maatschappelijk culturele projecten binnen een stedelijke omgeving. Op dit moment richt hij zich met name op de renovatie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Lees hier meer

 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR

Moderator Hedwig van der Linden is opgeleid als architect aan de TU Delft en heeft werkervaring opgedaan bij verschillende ontwerp- en onderzoeksbureaus. Zij is medeoprichter van ontwerppraktijk Dérive en werkt vanuit Brussel en Rotterdam. Haar aanpak kenmerkt zich door een reflectieve en onderzoekende houding in combinatie met verbeelding, ruimte voor dialoog en co-creatie. In de Belgische context werkt ze samen met onder meer Architecture Workroom Brussels en het Team Vlaams Bouwmeester. Daarnaast geeft Hedwig les binnen de Master Architectuur aan de TU Delft en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Op dit moment is ze vanuit haar praktijk Dérive architect in residence bij Architectuurcentrum Amsterdam.

BNA / BNI Debat: De jonge Architect - toen en nu

Donderdag 5 oktober 19:15
LantarenVenster Zaal 3
Loading...
film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024