Nu los te koop:ArchitectenwebBest of AFFR 2023Zon 8 okt, vanaf 13:00 - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Pers

We verwelkomen we journalisten graag op AFFR, en bieden zowel voor als tijdens ons festival verschillende diensten om de pers te faciliteren. Op deze pagina vind je belangrijke persinformatie en onze laatste persberichten.

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Een hele dag film en architectuur

Nu los te koop:
Architectenweb
Best of AFFR 2023
Zon 8 okt, vanaf 13:00

Tickets voor de films uit de Architectenweb Best of AFFR zijn nu los te koop, en ook beschikbaar voor houders van een festivalpas.

Op de slotdag van het festival vertonen AFFR en partner Architectenweb de vier beste films van het festival. Dompel je een hele dag onder in de wereld van film, stad en architectuur, want: "Wat is er mooier dan op een zondagmiddag de beste titels van het festival te bingewatchen? Het is iedere keer weer enorm genieten, de Architectenweb Best of AFFR!" Michiel van Raaij, hoofdredacteur Architectenweb

 - AFFR
 - AFFR

A Plan for Paradise, Kati Juurus, 2023

Een stad bouwen voor 600.000 bewoners in een vallei buiten Kathmandu. ‘Moet kunnen’, zegt het Finse architectenbureau Helin&Co. Als ze de prijsvraag voor het masterplan hebben gewonnen gaan ze monter aan de slag. Wat volgt is een soms hilarische botsing tussen twee culturen.

The Promise. Architect BV Doshi, Jan Schmidt-Garre, 2023

De Indiase architect Blakrishna Doshi werkte samen met Louis Kahn en Le Corbusier, maar ontwikkelde een geheel eigen moderne, Indiase vormentaal. In dit oogstrelende portret van een beminnelijk mens, reist hij nog één keer langs zijn belangrijkste projecten.

 - AFFR
 - AFFR

Skin of Glass, Denise Zmekhol, 2023

Het dramatische lot van een modernistische kantoortoren in Sao Paulo, met de liefkozende bijnaam Skin of Glass, waar inmiddels, als in een verticale favela, honderden families wonen. Filmmaker Zmekhol, dochter van de architect, maakte een aangrijpend persoonlijke film over ontwerppassie, verlies, sociale ongelijkheid en megalomane bouwwoede.

Soviet Bus Stops, Kristoffer Hegnsvad, 2022

De afgelopen 13 jaar fotografeerde Christopher Herwig vele wonderlijke bushaltes in de voormalige Sovjet-Unie. Het resulteerde in een vermakelijke roadmovie waarin ook de bewoners van dit onmetelijke landschap figureren.

INFO & TICKETS

Zondag 8 oktober 13:00
LantarenVenster zaal 1

Losse tickets € 11,75
reserveren voor dit programma met de AFFR Festivalpas is nu mogelijk
A Plan for Paradise, 13:00 The Promise - Architect BV Doshi, 14:30 Skin of Glass, 16:15 Soviet Bus Stops, 18:00
Loading...
film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024