Archined Classic: Stalker van Andrei Tarkovsky -uitverkocht - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Pers

We verwelkomen we journalisten graag op AFFR, en bieden zowel voor als tijdens ons festival verschillende diensten om de pers te faciliteren. Op deze pagina vind je belangrijke persinformatie en onze laatste persberichten.

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

De favoriete film van inleider Floris Alkemade

Archined Classic: Stalker van Andrei Tarkovsky –
uitverkocht

Een Archined-klassieker is een speelfilm die volgens de Archined-redactie iedere ontwerper zou moeten zien. Voor deze editie van AFFR is de geselecteerde klassieker Stalker, de ultieme reis door een omstreden ruimte. Met een inleiding van Floris Alkemade, als slotevent op zondag.

Speel Video
 - AFFR

Betoverend, filosofisch, poëtisch: iedere ontwerper zou minstens één keer in de spiegel moeten kijken die Tarkovsky met Stalker voorhoudt.

– Marina van den Bergen, hoofdredacteur Archined

Lees hier het artikel op Archined

Een zoektocht naar geluk onder leiding van Stalker, in een zwaarbewaakt, mysterieus gebied dat de Zone wordt genoemd. De verwarring en angst van onze tijd kan eigenlijk niet beter worden verwoord dan met dit meesterwerk van Tarkovski uit 1979. Is er nog hoop in het zompige, troosteloze landschap van de Zone? Is de reis van de Schrijver en de Wetenschapper naar de Kamer waar alle wensen in vervulling zullen gaan niet bij voorbaat tot mislukken gedoemd? De Zone is de ultieme contested space, betwiste ruimte waar de menselijke waardigheid opnieuw moet worden bevochten. Tarkovski maakt duidelijk dat cynisme en onverschilligheid de grootste hindernissen zijn naar een betere samenleving.

 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
4.2.3 - AFFR

Archined Classic: Stalker

Andrei Tarkovsky, 1979
Zondag 8 oktober 19:00
LantarenVenster Zaal 1
met introductie van Floris Alkemade
Loading...
film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024