AFFR tipt: vijf highlightsRA Maand '24 - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Pers

We verwelkomen we journalisten graag op AFFR, en bieden zowel voor als tijdens ons festival verschillende diensten om de pers te faciliteren. Op deze pagina vind je belangrijke persinformatie en onze laatste persberichten.

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

AFFR tipt: vijf highlights
RA Maand ’24

De screening van Silent Running is onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand '24, het grootste architectuurfestival van Nederland over de toekomst van de stad. De hele maand juni is Rotterdam het decor van tientallen lezingen, tours, tentoonstellingen en films met het festivalhart in het Museumpark als bruisend middelpunt. AFFR tipt vijf highlights:

1. Verborgen Tuinen Rotterdam

zaterdag 1 juni, 20:00, verschillende locaties

 - AFFR

Heeft de natuur nog toekomst in de stad? Eén keer per jaar laat Rotterdam zich van zijn allergroenste kant zien, met festival Verborgen Tuinen. Er zijn tuinen te kust en te keur: van klein tot groot, van klassiek tot modern, van design tot romantisch. Het accent ligt op privétuinen, maar er zijn ook stadsland- bouwtuinen, daktuinen, collectieve tuinen en andere bijzondere groene plekken die je kan bezoeken – een unieke kans!

2. Soengoe Kondre / Verzonken leven

laatste weekend: zaterdag 1 en zondag 2 juni, 10:00 – 17:00, Nieuwe Instituut

 - AFFR

De tentoonstelling Soengoe Kondre / Verzonken leven neemt je mee naar het binnenland van Suriname. Curator Vincent van Velsen interviewde mensen uit de Marrongemeenschappen die de aanleg van de Afobakastuwdam (1964) en de daaropvolgende gedwongen volksverhuizing meemaakten. Daarnaast is de gelijknamige film van kunstenaar en filmmaker Miguel Peres dos Santos te zien; met behulp van archiefbeeld en actuele eigen opnamen voorziet hij de manier waarop er destijds over de aanleg van de stuwdam werd gecommuniceerd van een alternatief kader waarmee hij de blikrichting van de beeldvorming, de van oorsprong koloniale gaze, omkeert.

3. Guided tour through the Museumpark (EN)

iedere vrijdag om 15:00 en zaterdag om 10:00 en 13:00, RA Maand kiosk

{

Speciaal voor Engelstaligen: een bijzondere route in het Museumpark mét gids. De route leidt je langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers – de ‘Tijd Toren’ in de tuin van Huis Sonneveld, de ‘Overbrug’ van DaF-architecten, de ‘Pergola’ van Studio Inscape in de Rozentuin en de tentoonstelling ‘Tuin van de Stad’. De interventies vertellen verhalen over het verleden, heden en de toekomst van het park en laten je het gebied op een andere manier ervaren. Het concept en de uitwerking van deze route is bedacht door OMI – Office for Metropolitan Information en AIR – Architectuur Instituut Rotterdam.

4. Wandeling Technikon/Akragon van Hugh Maaskant

zaterdag 15 juni, 09:00, 10:00 (EN), 11:00, 12:00, Akragon

 - AFFR

Een múst-see voor iedereen die in 2023 naar AFFR’s ‘Radical Times‘ filmprogramma is geweest, en voor liefhebbers van het Brutalisme in het algemeen. Speciaal voor de Dag én Nacht van de Architectuur opent het Technikon/Akragoncomplex – een van de meest uitgesproken maar ook controversiële ontwerpen van architect Hugh Maaskant – de deuren voor het publiek. [beeld: Ossip architectuurfotografie]

5. Feestelijke opening IABR ‘Nature of Hope’

zaterdag 29 juni, vanaf 17:45, Nieuwe Instituut

 - AFFR

De 11e editie van de Architectuur Biënnale Rotterdam, Nature of Hope wordt op zaterdag 29 juni 2024 feestelijk geopend in het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Nature of Hope trapt af met een openingsperformance om 17.45 uur, waarna de tentoonstelling voor iedereen gratis te bezoeken is. Gedurende de hele avond is er muziek in de foyer en zijn er diverse tours en activiteiten waar je aan kunt meedoen. [beeld: Sabine van der Vooren]

Rotterdam Architectuur Maand

Volledig Programma
Loading...
film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024