AFFR tipt: drie highlightsDag én Nacht van de Architectuur - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Pers

We verwelkomen we journalisten graag op AFFR, en bieden zowel voor als tijdens ons festival verschillende diensten om de pers te faciliteren. Op deze pagina vind je belangrijke persinformatie en onze laatste persberichten.

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

AFFR tipt: drie highlights
Dag én Nacht van de Architectuur

De screening van Silent Running is onderdeel van de Dag én Nacht van de Architectuur. Architecten, gidsen, bewoners en kunstenaars laten je op zaterdag 15 juni de stad zien vanuit frisse en vernieuwende perspectieven met tours, workshops, muziek en optredens. AFFR tipt drie highlights:

1. Ontbijtgesprek met Adriaan Geuze

zaterdag 15 juni, 09:30, Henketpaviljoen

 - AFFR

Ontbijt met landschapsarchitect Adriaan Geuze (West 8) in het Museumpark: het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand. In Rotterdam is Geuze vooral bekend als ontwerper van het Schouwburgplein, Rotterdam Centraal en de heringerichte Coolsingel. Tijdens het ontbijt gaat Geuze in gesprek met journalist en schrijver Dore van Duivenbode over het maken van ruimtelijke plannen met oog op de architectuur, openbare ruimte en infrastructuur. [beeld: Maaike Engels, Marc Haers]

2. BlueCity: Visit the Dome | gratis / doorlopend

zaterdag 15 juni tussen 15:00 en 18:00, Maasboulevard

 - AFFR

Voor de eerste keer door de supersnelle wildwaterbaan, deinen in het golfslagbad, of razendsnel naar beneden roetsjen vanaf de negentig meter lange glijbaan. Met een groot binnen- en buitenbad, subtropische planten en een zonnegrot was een bezoek aan Tropicana een waar spektakel. Welke herinneringen heb jij aan het voormalige zwemparadijs?

Kom in de sfeer voor Silent Running, loop tussen 15:00 en 18:00 naar binnen bij het voormalige Tropicana en laat je herinneringen vertalen door de woordkunstenaars van Poetry Slam. Ook vertelt Bureau Monumenten en Cultuurhistorie over de periode waarin dit Post 65 icoon werd gebouwd. Je kan de Dome bereiken via Bar Stroom.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met Open Monumentendag, Bureau Monumenten en Cultuurhistorie, de gemeente Rotterdam, BlueCity en Bar Stroom.

3. Van Nelle: Tearoom Musicographics

zaterdag 15 juni, 22:30, Van Nelle Fabriek

 - AFFR

Na Silent Running nog niet uitgekeken? Breng dan om 22:30 een bezoek aan de Van Nelle Fabriek! ’s Avonds kun je een uniek kijkje nemen in de tearoom met panoramisch uitzicht op de skyline. Na een rondleiding door het revolutionaire fabriekscomplex eindig je met een muzikaal spektakel. Op het hoogste punt van de Van Nelle Fabriek brengt componist en architect Murat Ali Cengiz een muziekstuk ten gehore, dat geïnspireerd is op de unieke architectuur van het gebouw.

Musicographics is een project van componist en architect Murat Ali Cengiz. Muzikanten Prashant Samlal (gitaar) en Daniel Clason (trompet) brengen het stuk live ten gehore. 

Dag én Nacht van de Architectuur

Volledig Programma
Loading...
film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024