Architecture Film Festival Rotterdam - Film • Stad • Architectuur
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Pers

We verwelkomen we journalisten graag op AFFR, en bieden zowel voor als tijdens ons festival verschillende diensten om de pers te faciliteren. Op deze pagina vind je belangrijke persinformatie en onze laatste persberichten.

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

AFFR opgenomen in Cultuurplan
2025 – 2028

AFFR heeft een positief - en zelfs lovend - advies gekregen van de Adviescommissie Cultuurplan voor de periode 2025-2028, en dat is zeker iets om trots op te zijn: “Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is de laatste jaren uitgegroeid tot het…
Lees meer
Terugblik: Silent Running<br>tijdens de Dag én Nacht<br>van de Architectuur - AFFR
Festival 2024

Terugblik: Silent Running
tijdens de Dag én Nacht
van de Architectuur

Op zaterdag 15 juni presenteerden AFFR en de Dag én Nacht van de Architectuur een speciale, éénmalige en volledig uitverkochte screening van de sciencefiction klassieker Silent Running (1972) van Douglas…

Lees meer
AFFR opgenomen in Cultuurplan<br>2025 – 2028 - AFFR
Nieuws

AFFR opgenomen in Cultuurplan
2025 – 2028

AFFR heeft een positief - en zelfs lovend - advies gekregen van de Adviescommissie Cultuurplan voor de periode 2025-2028, en dat is zeker iets om trots op te zijn: “Architectuur…

Lees meer
AFFR @ Weelde Festival<br>zat 24 aug, 11:00 –<br>zon 25 aug, 11:00 - AFFR
Nieuws

AFFR @ Weelde Festival
zat 24 aug, 11:00 –
zon 25 aug, 11:00

Kan je niet wachten tot ons festival in oktober? Op zaterdag 24 augustus is AFFR deel van de line-up van Weelde Festival - 24 uur lang muziek, dans, kunst, eten,…

Lees meer
Film & Architecture Studio 2024 - AFFR
Over AFFR

Film & Architecture Studio 2024

AFFR en de Independent School for the City hebben hun krachten weer gebundeld voor de vermaarde Film & Architecture Studio, onder leiding van architect, curator en filmmaker Jord den Hollander.…

Lees meer
Silent Running<br>interview met Inez de Coo - AFFR
Nieuws

Silent Running
interview met Inez de Coo

"Douglas Trumbull werkte als een soort architect in het genre van speculatieve sciencefictionfilms, en kon zo écht nadenken over hoe de toekomst eruit zou zien." Op zaterdag 15 juni screent…

Lees meer
AFFR 2024:<br>9 – 13 oktober - AFFR
Festival 2024

AFFR 2024:
9 – 13 oktober

De voorbereidingen voor de volgende editie van AFFR zijn begonnen, zet de data alvast in je agenda: 9 - 13 oktober 2024. Tot dan!

Lees meer

Kijk terug

Vorige editie

Festival 2023

Contested Space

De ruimte die we met elkaar delen is steeds meer een bron van conflict. Het afgelopen decennium hebben onze toenemende en vaak conflicterende claims op de wereld het dispuut om de ruimte alleen maar feller en urgenter gemaakt, en de kloof tussen de haves en de have nots vergroot. Reden voor AFFR om dit jaar de programmering op te zetten rond het thema Contested Space.

“Uitstekend programma, uitstekende sprekers, uitstekende sfeer.”

AFFR 2023 in beeld

download
programmaboekje


PDF

Top 5


De beste films van AFFR 2023

The last farm of Amsterdam - Bart Melief, 2023

Als ecologische zorgboerderij De Boterbloem het veld moet ruimen stuit dat op verzet. De boerderij ligt in een poldertje precies tussen Schiphol en Amsterdam in, in een landschap dat onder druk staat van de behoefte aan distributiecentra – een druk die jarenlang aanhoudt.

All that Breathes - Shaunak Sen, 2022

Twee broers trekken zich het lot aan van de zwarte wouwen, vogels die nauwelijks kunnen overleven in het zwaar vervuilde Delhi. Hun geïmproviseerde dierenopvang is een eilandje van hoop in een stikkende metropool.

The Cathedral - Denis Dobrovoda, 2022

70 jaar bouwde Justo Gallego aan een kathedraal van epische afmetingen – zonder tekeningen, zonder enige kennis van constructies en praktisch zonder geld. Toen hij in 2021 op 96-jarige leeftijd overleed, liet hij een wonderlijk bouwwerk na. Deze film is een ode aan hoop en vastberadenheid.

Skin of Glass - Denise Zmekhol, 2023

Het dramatische lot van een modernistische kantoortoren in Sao Paulo, met de liefkozende bijnaam Skin of Glass, waar inmiddels, als in een verticale favela, honderden families wonen. Filmmaker Zmekhol, dochter van de architect, maakte een aangrijpend persoonlijke film over ontwerppassie, verlies, sociale ongelijkheid en megalomane bouwwoede.

Granddad and the Pier - Reuben Armstrong, 2023

De 87-jarige grootvader van filmmaker Reuben Armstrong zet zich in om een historische pier te redden die het geheugen van het eiland Man verbeeldt. Een hartverwarmende film over een gepassioneerde man, die met zijn charme en overtuigingskracht de bevolking meekrijgt.

“Een hele sterke editie! Vooral leuk dat bij bijna alle bezochte films een inleiding of Q&A was – vaak van hele prominente personen.”

Lees verder Naar festival
film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024
9 tot 13 okt.2024