City for Sale

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017 in LanterenVenster. Dit jaar zoomt het festival in op de stad als commodity. Onder het thema City for Sale onderzoekt AFFR de gevolgen van internationale kapitaalstromen op de samenstelling van de stad en zijn inwoners; gebouwen als investeringsmodellen; architectuur als toeristische trekpleister; en de stad als verdienmodel.

Lees meer

Informatie

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017. Na de openingsfilm in de Rotterdamse Schouwburg, vindt het festival de andere dagen onderdak in LanterenVenster Rotterdam. Ook dit jaar verwelkomt AFFR tientallen internationale filmmakers en zal het naar verwachting worden bezocht door 7500 liefhebbers van film, stad en architectuur van over de hele wereld.

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

De stichting Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) is opgericht in 2000 en organiseerde het eerste filmfestival in 2001. Er volgden volwaardige edities in 2003 en 2007. In 2009 breidde het festival flink uit. Zowel in bezoekersaantallen als in programmering.

Lees meer

Organisatie

De mensen achter het festival

Lees meer

Pers

Persinformatie

Lees meer
  • Fondsen, Sponsoring & Partners AFFR wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal publieke en private fondsen, door een groeiend aantal sponsoren en door een brede range aan onderwijs-, programma- en mediapartners. Lees meer

Filmmakers

Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals

Lees meer

Midsummer Night’s Cinema:
The Man Next Door

Na een succesvolle editie vorig jaar in samenwerking met ZigZagCity organiseert AFFR op donderdag 6 juli opnieuw een Midsummer Night's Cinema. Deze keer wordt de film El hombre de al Lado - The Man Next Door van de Argentijnse regisseurs…
Lees meer
Naar festival

Online cinema PLAYTIME

Kijk vanaf nu online PLAYTIME films uit het rijke AFFR-archief.

Online cinema PLAYTIME

PLAYTIME is de online cinema van AFFR. Iedere veertien dagen selecteert de redactie van AFFR nieuwe films uit het archief die tegen een klein bedrag te bekijken zijn. Op dit moment is een tiental films te zien, waaronder Concrete Love, de openingsfilm van het vorige festival.
In deze documentaire volgt Maurizius Staerkle-Drux de destijds 93-jarige architect Gottfried Böhm in zijn dagelijkse bestaan. Böhm kreeg het ontwerpen met de paplepel ingegoten, zijn vader en grootvader waren ook architect. Hij werd beroemd met zijn kenmerkende betonarchitectuur. Op zijn hoge leeftijd is hij nog steeds actief en bemoeit zich geregeld met de ontwerpen van zijn drie zoons, met de nodige spanningen tot gevolg.

Andere titels die je kunt bekijken zijn:

The Babushka’s of Chernobyl
Barbicania
De grootste architect van Nederland
A tomb with a view
Misleading Innocence
Next21 – an aexperiment
Kleiburg, de laatste Bijlmerflat
Winter (Zima)

Nu kijken? Klik PLAYTIME!

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het festival dat plaatsvindt van 4-8 oktober in LanterenVenster in Rotterdam. Onder het thema City for Sale vertoont het AFFR documentaires, speelfilms en korte films over belangrijke trends en thema’s in de hedendaagse architectuur en stedenbouw. Het definitieve programma en de openingsfilm worden eind augustus bekendgemaakt.

FILMS HUREN BIJ AFFR PLAYTIME

PLAYTIME is de online cinema van AFFR. Kijk films uit het rijke archief van het festival. Je hebt altijd keuze uit 10 actuele films over stad en architectuur. Elke twee weken vervangt de redactie van AFFR twee films voor twee nieuwe. Zo kijk je ruim 50 films per jaar. Je betaalt per film; leden van Club Fountainhead kijken gratis!

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2017