City for Sale

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017 in LanterenVenster. Dit jaar zoomt het festival in op de stad als commodity. Onder het thema City for Sale onderzoekt AFFR de gevolgen van internationale kapitaalstromen op de samenstelling van de stad en zijn inwoners; gebouwen als investeringsmodellen; architectuur als toeristische trekpleister; en de stad als verdienmodel.

Lees meer

Informatie

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017. Na de openingsfilm in de Rotterdamse Schouwburg, vindt het festival de andere dagen onderdak in LanterenVenster Rotterdam. Ook dit jaar verwelkomt AFFR tientallen internationale filmmakers en zal het naar verwachting worden bezocht door 7500 liefhebbers van film, stad en architectuur van over de hele wereld.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle informatie voer losse tickets, Festivalpas en 'Best of AFFR pas'

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

De stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is opgericht in 2000 en organiseerde dat jaar het eerste architectuur filmfestival ter wereld. Er volgden volwaardige edities in 2001 en 2003. In 2007 maakte AFFR een hernieuwde start en in 2009 breidde het festival flink uit in bezoekersaantallen en programmering.

Lees meer

Organisatie

De mensen achter het festival

Lees meer

Pers

Persinformatie

Lees meer
  • Fondsen, Sponsoring & Partners AFFR wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal publieke en private fondsen, door een groeiend aantal sponsoren en door een brede range aan onderwijs-, programma- en mediapartners. Lees meer

Filmmakers

Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals

Lees meer

Opening Night AFFR 2017:
Cholet, the work of Freddy Mamani (music by Moby)

AFFR 2017 opent met wereldpremière van de kleurrijke en geestige architectuurfilm over de eigengereide architect Freddy Mamani uit Bolivia.
Lees meer
Naar festival

Online cinema PLAYTIME

Kijk vanaf nu online PLAYTIME films uit het rijke AFFR-archief.

Online cinema PLAYTIME

PLAYTIME is de online cinema van AFFR. Iedere veertien dagen selecteert de redactie van AFFR nieuwe films uit het archief die tegen een klein bedrag te bekijken zijn. Op dit moment is een tiental films te zien, waaronder Concrete Love, de openingsfilm van het vorige festival.
In deze documentaire volgt Maurizius Staerkle-Drux de destijds 93-jarige architect Gottfried Böhm in zijn dagelijkse bestaan. Böhm kreeg het ontwerpen met de paplepel ingegoten, zijn vader en grootvader waren ook architect. Hij werd beroemd met zijn kenmerkende betonarchitectuur. Op zijn hoge leeftijd is hij nog steeds actief en bemoeit zich geregeld met de ontwerpen van zijn drie zoons, met de nodige spanningen tot gevolg.

Andere titels die je kunt bekijken zijn:

Reaching for the Sky
Visual Acoustics
Ekümenopolis
The Babushka’s of Chernobyl
Barbicania
De grootste architect van Nederland
Misleading Innocence
Next21 – an aexperiment
Kleiburg, de laatste Bijlmerflat

Nu kijken? Klik PLAYTIME!

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het festival dat plaatsvindt van 4-8 oktober in LanterenVenster in Rotterdam. Onder het thema City for Sale vertoont het AFFR documentaires, speelfilms en korte films over belangrijke trends en thema’s in de hedendaagse architectuur en stedenbouw. Het definitieve programma en de openingsfilm worden eind augustus bekendgemaakt.

FILMS HUREN BIJ AFFR PLAYTIME

PLAYTIME is de online cinema van AFFR. Kijk films uit het rijke archief van het festival. Je hebt altijd keuze uit 10 actuele films over stad en architectuur. Elke twee weken vervangt de redactie van AFFR twee films voor twee nieuwe. Zo kijk je ruim 50 films per jaar. Je betaalt per film; leden van Club Fountainhead kijken gratis!

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2017