City for Sale

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017 in LanterenVenster. Dit jaar zoomt het festival in op de stad als commodity. Onder het thema City for Sale onderzoekt AFFR de gevolgen van internationale kapitaalstromen op de samenstelling van de stad en zijn inwoners; gebouwen als investeringsmodellen; architectuur als toeristische trekpleister; en de stad als verdienmodel.

Lees meer

Informatie

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017. Na de openingsfilm in de Rotterdamse Schouwburg, vindt het festival de andere dagen onderdak in LanterenVenster Rotterdam. Ook dit jaar verwelkomt AFFR tientallen internationale filmmakers en zal het naar verwachting worden bezocht door 7500 liefhebbers van film, stad en architectuur van over de hele wereld.

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

De stichting Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) is opgericht in 2000 en organiseerde het eerste filmfestival in 2001. Er volgden volwaardige edities in 2003 en 2007. In 2009 breidde het festival flink uit. Zowel in bezoekersaantallen als in programmering.

Lees meer

Organisatie

De mensen achter het festival

Lees meer

Pers

Persinformatie

Lees meer
  • Fondsen, Sponsoring & Partners AFFR wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal publieke en private fondsen, door een groeiend aantal sponsoren en door een brede range aan onderwijs-, programma- en mediapartners. Lees meer

Filmmakers

Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals

Lees meer

Midsummer Night’s Cinema:
The Man Next Door

Na een succesvolle editie vorig jaar in samenwerking met ZigZagCity organiseert AFFR op donderdag 6 juli opnieuw een Midsummer Night's Cinema. Deze keer wordt de film El hombre de al Lado - The Man Next Door van de Argentijnse regisseurs…
Lees meer
Naar festival

GoGo Penguin | Koyaanisqatsi: A new score performed live

Bijna een jaar na het strak uitverkochte concert in LantarenVenster keert GoGo Penguin terug met een heel bijzonder project. Op 8 oktober verzorgt het Engelse trio hun eigen live soundtrack bij de beroemde documentaire Koyaanisqatsi en sluit daarmee AFFR 2017 af.

GoGo Penguin | Koyaanisqatsi: A new score performed live

Koyaanisqatsi: Life out of Balance (1982) is een samenwerking tussen Godfrey Reggio en de componist Philip Glass. Het is een hypnotiserende documentaire over de relatie tussen mens, natuur en technologie. Koyaanisqatsi staat in de taal van de Hopi-indianen voor “leven in gekte, leven in onrust, leven in onbalans, leven in desintegratie, een manier van leven die vraagt om een andere manier van leven”. Het laat de gevolgen zien van de snel toenemende technologische innovaties en het stadsleven voor de natuur. In de film wordt een reis gemaakt langs plekken die laten zien dat de verhoudingen tussen mens, techniek en natuur uit balans zijn geraakt.

Gogo Penguin toerde afgelopen jaar veelvuldig met het op Blue Note verschenen album Man Made Object (2016), waarop het trio uit Manchester volledig akoestisch geluiden benadert vanuit de triphop en dance. Hun genre-ontstijgende klanken beginnen een steeds breder publiek te betoveren. De band werd in The Wall Street Journal geprezen om zijn lef en energie. “We recreëren elektronische muziek op akoestische instrumenten,” aldus pianist Chris Illingworth.

“GoGo Penguin creates jazz in the same vein as Robert Glasper: It’s a piano-driven blend with all the traditional aspects you’d expect from the genre while still scanning as something refreshingly vibrant and contemporary.” – Pitchfork

“… three young men making music with jazz instruments, rock dynamics and circumscribed dance-music strategies. You’ll soon hear about them.” – New York Times

“Jazz, techno, hip-hop and dubstep are glimpsed here, but for all the looping motifs and dance floor vibes, this is the work of three sure-footed improvisers with deep jazz roots.” – The Guardian

bezetting:
Chris Illingworth – piano
Nick Blacka – contrabas
Rob Turner – drums

Van 4 tot en met 8 oktober heeft in LantarenVenster de negende editie van het Architectuur Filmfestival Rotterdam AFFR plaats. Met ruim honderd internationale documentaires, speelfilms en korte films en verschillende debatten, lezingen en seminars biedt het grootste architectuurfilmfestival ter wereld een podium voor discussie over architectuur, de stad en de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling.

Informatie

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen. De helft van de tickets is nu in de verkoop; bij de start van de kaartverkoop voor het AFFR 2017, op 12 september aanstaande, wordt de tweede helft verkocht via de websites van AFFR en LantarenVenster.

Datum: zondag 8 oktober
Tickets: € 22,-
Locatie: LantarenVenster

Koop kaarten

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2017