City for Sale

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017 in LanterenVenster. Dit jaar zoomt het festival in op de stad als commodity. Onder het thema City for Sale onderzoekt AFFR de gevolgen van internationale kapitaalstromen op de samenstelling van de stad en zijn inwoners; gebouwen als investeringsmodellen; architectuur als toeristische trekpleister; en de stad als verdienmodel.

Lees meer

Informatie

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017. Na de openingsfilm in de Rotterdamse Schouwburg, vindt het festival de andere dagen onderdak in LanterenVenster Rotterdam. Ook dit jaar verwelkomt AFFR tientallen internationale filmmakers en zal het naar verwachting worden bezocht door 7500 liefhebbers van film, stad en architectuur van over de hele wereld.

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

De stichting Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) is opgericht in 2000 en organiseerde het eerste filmfestival in 2001. Er volgden volwaardige edities in 2003 en 2007. In 2009 breidde het festival flink uit. Zowel in bezoekersaantallen als in programmering.

Lees meer

Organisatie

De mensen achter het festival

Lees meer

Pers

Persinformatie

Lees meer
  • Fondsen, Sponsoring & Partners AFFR wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal publieke en private fondsen, door een groeiend aantal sponsoren en door een brede range aan onderwijs-, programma- en mediapartners. Lees meer

Filmmakers

Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals

Lees meer

Midsummer Night’s Cinema:
The Man Next Door

Na een succesvolle editie vorig jaar in samenwerking met ZigZagCity organiseert AFFR op donderdag 6 juli opnieuw een Midsummer Night's Cinema. Deze keer wordt de film El hombre de al Lado - The Man Next Door van de Argentijnse regisseurs…
Lees meer
Naar festival

Filmmakers

Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals

Filmmakers

Inzendingen voor AFFR 2017
De inzendtermijn voor komende editie van AFFR in oktober 2017 is afgelopen. We streven ernaar om half juli de definitieve selectie van films gereed te hebben. Als jouw film is geselecteerd ontvang je een email met meer informatie. We zullen dan in ieder geval vragen om een master copie. Uitgebreidere informatie over de technische eisen vind je in dit document: AFFR 2017 Master Specifications. Voor een overzicht van je ingezonden films log je in op FilmChief. Onder “My submitted films” vind je een overzicht.
Heb je vragen over je inzending of wil je een film inzenden voor de volgende editie, neem dan contact op via entry@affr.nl .

Accreditatie voor AFFR 2017
Houd voor accreditaties voor AFFR 2017 de website in de gaten.

Inzendingen voor AFFR 2018/2019
Nieuwe films over stad en architectuur kun je voor de volgende editie inzenden via FilmChief.

 

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2017